Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis

Węgorz duszony w pomidorach

Składniki: 2 kg oskórowanego węgorza 1 kg pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i rozmarynu 1 szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki octu winnego 2 łyżki bułki tartej oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Węgorza pokroić w 8 cm…

Filety ze szczupaka na sposób Marokański

Składniki:

  • 50 dkg filetów ze szczupaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 1/4 łyżeczki mielonego pieprzy

Sos:

  • 1/2 szklanki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej naci kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 drobno posiekana szalotka
  • 1 posiekany drobno ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej
  • szczypta pieprzu Cayenne
  • szczypta mielonego kminku

Filety z żabnicy duszone w winie

Składniki: 2 kg filetów z żabnicy 10 dkg boczku pokrojonego w kostkę 4 posiekane ząbki czosnku sól, pieprz 4 obrane, pokrojone w kostkę pomidory 1 łyżka posiekanych listków bazylii 1 szklanka białego, wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie podsmażyć boczek, a gdy ten się przrumieni dodać czosnek, smażyć 2 minuty. Za pomocą…