
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 2 łyżeczki tartego parmezanu
- ½ łyżeczki przyprawy włoskiej

Składniki: 5 obranych, pokrojonych w plastry ziemniaków sól 50 dkg surowego, chudego boczku 5 jajek 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm, zalać osoloną wodą, odstawić na 12 godzin. Najlepiej zrobić to wieczorem. Przed przyrządzeniem ziemniaki odcedzić, pozostawić na sicie aby dokładnie obciekły. Na…
Składniki: 1, 5 kg steków z wołowiny Marynata: ¼ szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ¼ łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka dymu wędzarniczego w płynie Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać, zalać nimi mięso…
Składniki: 1,5 kg steków wołowych Marynata: ½ szklanki sosu sojowego 1 szklanka wody 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku ½ łyżeczki soli czosnkowej ½ łyżeczki soli selerowej ½ łyżeczki peklo soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać,…
Składniki: 1 szklanka czerwonego octu winnego 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 1/2 szklanki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego 1 średnia cebula, posiekana 1 łyżka posiekanego oregano 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej 2 szklanki wody 3 łyżki cukru 4 łyżki sosu Worcestershire 2 listki laurowe 10 rozgniecionych ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 3 jagody…