Składanki: 50 dag jabłek 1,5 l. wody ½ szkl. śmietany łyżka mąki cukier sól Sposób wykonania: Jabłka pokroić na cząstki, które zalać wrzącą wodą i doprowadzić do zagotowania, wówczas przetrzeć całość przez sito. Poprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką i ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Bożena
Tag: przepis na zupę
Zupy
Wiśniowa zupa
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 40 dag wiśni 10 dag cukru łyżka mąki ½ szkl. śmietany Sposób wykonania: Pestki z wydrylowanych wiśni zalać 1 l wody i doprowadzić do zagotowania po czym dodać wiśnie i ponownie doprowadzić do wrzenia. Następnie zupę zmiksować i doprawić do smaku cukrem. Pod koniec zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką i doprowadzić do wrzenia.…
Zupy
Zupa z brukselki Anny
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mięsa z kością 30 dag brukselki 4 ziemniaki 4 dag masła 2 płaskie łyżki mąki włoszczyzna cebula sól pieprz kminek Sposób wykonania: Ugotować wywar z mięsa wołowego i włoszczyzny ze szczypta kminku. Mięso oraz włoszczyznę drobno pokroić włożyć do zupy. W wywarze ugotować pokrajane w kostkę ziemniaki, włożyć włoszczyznę. Główki brukselki ugotować…



