Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z brukselki Anny

Składniki:

  • 30 dag mięsa z kością
  • 30 dag brukselki
  • 4 ziemniaki
  • 4 dag masła
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • włoszczyzna
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • kminek

Sposób wykonania:

  1. Ugotować wywar z mięsa wołowego i włoszczyzny ze szczypta kminku.
    Mięso oraz włoszczyznę drobno pokroić  włożyć do zupy.
    W wywarze ugotować  pokrajane w kostkę ziemniaki, włożyć włoszczyznę.
    Główki brukselki ugotować oddzielnie w osolonej wodzie.
    Duże  pokrajać na połówki  i wrzucić je do zupy.
    Stopiony tłuszcz wymieszać z mąką, podprawić zupę, zagotować.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Annę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *