
Składniki:
- 1 kg korpusów z kurczęcia
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 główka czosnku
- 1 seler naciowy
- 4 ziarna pieprzu
- pęczek natki pietruszki
- 2 liście laurowe
- 24 szkl. zimnej wody

Składniki: 200 g świeżych krewetek 150 g żabnicy 150 g dorsza 140 g przegrzebków 3 łyżki oliwy 1 łodyga selera 1 marchewka 1 bulwa fenkułu 2 ząbki czosnku 10 łyżek wytrawnego białego wina 4 szkl. bulionu sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Dorsza, przegrzebki i żabnice pokroić na małe kawałki, dodać do nich jeszcze krewetki…
Składniki: 1,5 l wody 25 dag kości wieprzowych z mięsem porcja włoszczyzny 3 łyżki kminku łyżka masła łyżka mąki pszennej natka pietruszki sól Sposób wykonania: Mięso zalać wodą, gotować kilka minut po czym dodać włoszczyznę oraz kminek. Trzymać na ogniu do miękkości warzyw. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić odrobiną wywaru…
Składniki: 1 kg gotowanego drobiowego mięsa 2 cebule 2 słoiki wegetariańskiej mieszanki warzywnej 1 puszka kukurydzy 1 l bulionu 1 mały słoik grzybów w zalewie 200 g śmietany 30% świeże zioła 100 ml słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula pokrojoną w krążki. Następnie dodać sałatę razem z zalewą…
Składniki: 1,2 kg ziemniaków 2 marchewki 1 por 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka bulionu 1 opakowanie twarożku śmietankowego 1 opakowanie twarożku z ziołami 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka szczypiorku bulion warzywny 500 g pieczeni rzymskiej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki margaryny Sposób wykonania: Obrane ziemianki pokroić na ćwiartki, zalać je wodą, doprowadzić do…