Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 800 ml bulionu warzywnego
- 150 g wędzonego boczku
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Składniki: 1 l bulionu 150 g pęczaku 20 g borowików suszonych ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie je odcedzić i pikać w paski i razem z pęczakiem zalać bulionem. Trzymać na ogniu około 30 minut. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i…
Składniki: 3 zielone papryki 1 cebula 800 ml bulionu warzywnego 3 łyżki masła 150 ml słodkiej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, usuwając gniazda nasienne. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać paprykę i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wlać ½ bulionu i …