Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na rybę

Śledzie w owsiance

Składniki: • śledzie do smażenia • sól • pieprz • mąka • 1 jajko • płatki owsiane • olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Oczyszczone, rozcinamy wzdłuż brzucha i usuwamy kręgosłup i ości, solimy i pieprzymy. Roztrzepujemy jajko, ryby obtaczamy w mące, następnie w jaku i w płatkach owsianych, smażymy na oleju na złoty kolor.

Dorada w sosie kokosowym

Składniki: • 2 średnie dorady • ½ szklanki oleju • 2 łyżki soi lub fasoli • papryczka chili • 4 cebule • ½ szklanki mleka kokosowego • łyżka mąki pszennej • sól pieprz • czosnek • cukier • mielony imbir • natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Ryby odfiletować; każdy płat natrzeć solą i pieprzem. Ugotowaną na…

Czonskowa Makrela po irlandzku

Składniki: • 4 duże lub 8 małych tusz makreli • 2 ząbki czosnku • jajko • sól i pieprz • mąka • cytryna • masło do smażenia Wykonanie: Makrele oczyścić, rozciąć wzdłuż brzucha i rozłożyć, aby usunąć kręgosłup. Przygotowaną makrelę solimy, pieprzymy i nacieramy wyciśniętym czosnkiem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w mące. Smażymy…