Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na rybę

Żabnica w liściach banana z przyprawami

Żabnica w liściach banana z przyprawami – Monkfish wrapped in banana leaves with ginger, cilantro, chilli and coconut milk Bardzo dobra kombinacja smakowa dla każdego gatunku białej ryby. Liście bananów do nabycia w orientalnych sklepach, trzeba wybierać duże. W zamian można użyć liście winogron, są małe lecz też smaczne. Jeśli żadnych liści nie można kupić,…

Dorsz zapiekany w sosie chrzanowym

Składniki: • 1 kg dorsza lub innej ryby • sól • 6 dag słoniny • 10 dag chrzanu • 30 dag śmietany • 4 dag mąki • ocet • cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Oczyszczonego dorsza podzielić na dzwonka, solić i układać na blasze do ciasta lub w płaskim rondlu. Na każdy kawałek położyć plasterek…

Klopsiki z pstrąga

Składniki: • 20 dag filteta z pstrąga • 1/2 szklanki zimnej śmietany • 1 jajko • sól • pieprz • masło • posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Pstrąga posiekać, wymieszać z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Pomieszać z zimną śmietaną i 1 czubatą łyżką masła, zmiksować. Formować kuleczki i gotować we wrzącej…

Pstrąg na niebiesko

Składniki: • 1 pstrąg • 1 szklanka czerwonego wina • 2 szklanki wody • 1 łyżka octu • włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, 0.5 selera) • 1 łyżka masła • sól Sposób przyrządzenia: Do głębokiego garnka wlać wodę i czerwone wino (w proporcji 2 części wody na 1 część wina), dodać octu, sól i obraną,…