Składniki:
- makaron Cannellooni
- 1 serek topiony
- bazylia
- oregano
- duża śmietana
- 2 ząbki czosnku
Składniki : makaron świderki łyżka posiekanych włoskich orzechów 100 ml oliwy z oliwek 1/2 szklanki posiekanej bazylii 3 łyżki startego parmezanu (lub innego sera twardego) 3 ząbki czosnku sól Sposób wykonania; Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie orzechy podsmażyć na odrobinie oliwy po czym dodać do nich bazylię oraz…
Składniki: 1 l makaronu 3 łyżki roztopionego masła masło do formy 4 jabłka ¼ szkl cukru pudru 3 jajka ½ łyżeczki cynamonu ½ szkl. cukru pudru do żółtek Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym wymieszać z roztopionym masłem. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem i dodać do makaronu. Całość wymieszać po…
Składniki: 1 opakowanie makaronu świderki 1 puszka groszku konserwowego 3-4 ząbki czosnku 1 szklanka mleka szczypta majeranku sól, pieprz do smaku 10 małych topionych serków Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Groszek konserwowy osączyć na sicie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W garnku podgrzać mleko, dodać serki topione i mieszać, aż…
Składniki: 1 opakowanie makaronu kokardki 7 dkg sera parmezanu 2 średnie brokuły sól, pieprz do smaku 3 papryczki chili 1 kostka masła Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ drobno posiekać. Brokuły umyć, rozdzielić na różyczki gotować około 15 minut, odcedzić. Ser parmezan zetrzeć…