Składniki:
- 1 l makaronu
- 3 łyżki roztopionego masła
- masło do formy
- 4 jabłka
- ¼ szkl cukru pudru
- 3 jajka
- ½ łyżeczki cynamonu
- ½ szkl. cukru pudru do żółtek
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym wymieszać z roztopionym masłem.
Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem i dodać do makaronu.
Całość wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną piane delikatnie połączyć.
Natomiast obrane jabłka pokroić w plasterki, które posypać cukrem i cynamonem.
Ułożyć połowę makaronu w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Rozłożyć na nim plasterki jabłka i przykryć pozostałym makaronem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 30 minut.