Składniki:
• 45 dag mąki
• 4 jajka
Składniki: Łazanki: · 20 dag mąki · 1 jajko · woda · sól Kapusta: · 60-70 dag kapusty białej · kawałek słoniny · 1 cebula · sól · pieprz Sposób przyrządzenia: Zagnieść ciasto, dobierając wody tak by było twarde jak na makaron.Ciasto rozwałkować, obsuszyć z obu stron i pokroić na małe kwadraciki. Ugotować w lekko…
Składniki: • 20-25 dag makaronu (długiego) • 10 dag pieczarek • 4 jajka • 4 łyżki mleka • zielenina • sól • pieprz • tarta bułka • tłuszcz Sposób przyrządzenia: W osolonej wodzie ugotować makaron ( nie łamać) i odcedzić. Pieczarki oczyścić i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.. Wymieszać makaron z pieczarkami, przyprawić do smaku.…
Składniki: 10 szt. cannelloni 200-250 g startego żółtego sera Nadzienie: ok.500g mielonej wołowiny 4-5 plastrów włoskiej mortadeli 1 duża cebula tłuszcz do smażenia pieprz i sól 5-6 łyżek sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Pokrojoną cebulę podsmażamy na tłuszczu, dodajemy zmielone mięso. Smażymy, ciągle mieszając, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy sos pomidorowy, pokrojoną mortadelę, dobrze mieszamy i…
Do przygotowania potrawy potrzebujemy: • puszkę tuńczyka w oleju, • śmietanę gęstą, • makaron ( najlepiej spaghetti ), • sos chili, • 4 ząbki czosnku, • sól, • pieprz, • oliwa z oliwek. Wykonanie: Na rozgrzana patelnie wlewamy oliwę, wyciskamy ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy, dodajemy trochę sosu clili, tuńczyka, wszystko chwile przesmażamy ciągle mieszając, na…