Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z makaronu

Składniki:


• 20-25 dag makaronu (długiego)
• 10 dag pieczarek
• 4 jajka
• 4 łyżki mleka
• zielenina
• sól
• pieprz
• tarta bułka
• tłuszcz

Sposób przyrządzenia:
W osolonej wodzie ugotować makaron ( nie łamać) i odcedzić. Pieczarki oczyścić i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.. Wymieszać makaron z pieczarkami, przyprawić do smaku. Formę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i ułożyć makaron. Jajka rozbić z 4 łyżkami mleka i zalać tym makaron. Zapiec. Można kroić jak ciasto. Podawać np z kotletami mielonymi w sosie albo z sosem bolońskim itp
*Często brzegi się za mocno spiekają, odłamać, w środku jest ok.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *