Skład:
- 1 opakowanie dobrego grubego makaronu
- 50dkg wołowiny bez kości
- cebula
- papryki kolorowe
- 2 ząbki czosnku
- pomidory
- oliwa z oliwek
- ser Parmezan
- sól, pieprz
Skład: 1 opakowanie makaronu boczek wędzony cebula keczup 8 jajek masło żółty ser sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przepłukujemy dokładnie letnią wodą. Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy z obraną i rozdrobnioną cebulą. Makaron, skwarki z boczku wraz z cebulą, keczup i przyprawy dokładnie mieszamy i nakładamy do posmarowanego masłem…
Składniki: – Makaron np.muszelki lub inny kształt, – serek Danio waniliowy, – owoce sezonowe np.maliny lub wydrylowane wiśnie, – masełko roztopione ciepłe. Wykonanie: Makaron ugotować odcedzić i wyłozyć porcę na talerz, nałożyć serek waniliowy, polać masełkiem i udekorować owocami.
Składniki: – paczka canneloni (lub 5-6 sztuka na osobę) – mrożony szpinak (paczka) – serek Riccotta lub serek topiony na zastępstwo – 2 ząbki czosnku – ser żółty – odrobina masła sos pomidorowy – puszka pomidorów – cebula – 3 ząbki czosnku – oregano – bazylia beszamel – łyżka mąki – masło – szklanka mleka…