Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Canneloni ze szpinakiem

Składniki:


– paczka canneloni (lub 5-6 sztuka na osobę)
– mrożony szpinak (paczka)
– serek Riccotta lub serek topiony na zastępstwo
– 2 ząbki czosnku
– ser żółty
– odrobina masła
sos pomidorowy
– puszka pomidorów
– cebula
– 3 ząbki czosnku
– oregano
– bazylia
beszamel
– łyżka mąki
– masło
– szklanka mleka
– gałka muszkatołowa (dwie szczypty)

Wykonanie:
Przygotowujemy prosty sos pomidorowy z podanych składników: podsmażamy cebulę, następnie dodajemy czosnek, posiekane pomidory z puszki, oregano i bazylię przyprawiamy do smaku.
W międzyczasie rozmrażamy szpinak, dodajemy czosnek, podsmażamy z małą ilością masła i na koniec dodajemy ser topiony, wszystko dokładnie mieszamy. Jęsli masz czas można pozostawić aby ostygło i dodać jajko i dokładnie wymieszać
Przyszedł czas na beszamel. Na maśle sporządzamy lekką zasmażkę z mąką, kiedy gotowe dodajemy mleko dokładnie mieszamy, aby nie było grudek, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i dwie szczypty gałki muszkatołowej.
Do brytfanki wlewamy cały beszamel i równo rozprowadzamy.
Canneloni (niektórzy gotują nakaron wcześniej – nie trzeba) szpinakiem z serkiem tak, aby je napełnić do pełna (najlepiej użyć takiego worka do dekorowanie tortów, układamy w brytfance.
Całość zalewamy równomiernie sosem pomidorowym i na koniec utartym serem.
Wszystko zapiekamy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

6 comments for “Canneloni ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *