Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na cielęcinę

Cielęcina w włoskiej kapuście

Składniki: 400 g cielęciny 1 młoda kapusta włoska 40 g tłuszczu wywar z kości 30 g mąki kminek majeranek sól pieprz   Sposób wykonania: Pokrojone mięso wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, obsmażyć po czym doprawić do  smaku solą  i pieprzem. Następnie podlać wywarem i pozostawić na ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie  wówczas…

Mięsne kulki w musztardzie

Składniki: 200 g cielęciny 150 g wieprzowiny 150 g baraniny 1cebula ½ łyżeczki czerwonej papryki w proszku tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć po czym doprawić solą, pieprzem, wymieszać i dostawić na 2-3godz. Po tym czasie dodać posiekaną cebulkę i doprawić papryką w proszku. Z powstałej masy formować małe kulki i smażyć na rozgrzanym…

Sznycle cielęce w soku z cytryny

Składniki: 500 g cienkich sznycli cielęcych 70 g mąki 50 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 120 ml bulionu wołowego sok z 1 cytryny 1 łyżka posiekanej pietruszki Sposób wykonania: Sznycle lekko rozbić tłuczkiem i obtoczyć w mące po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle i oliwie, wówczas oprószyć sola i pieprzem. Następnie…

Sznycle cielęce schowane w pomidorach

Składniki: 500 g małych, cienkich sznycelków cielęcych 150 g mąki 4 łyżki oliwy  oliwek 4-6 pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych kaprów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano sól pieprz Sposób wykonania: Sznycelki lekko rozbić i obtoczyć w mące po czym obrumienić je na rozgrzanej oliwie, wówczas oprószyć je solą oraz…

Cielęcina z grzybami i porami

Składniki: 45 dag cielęciny 1 szkl. mąki ½ szkl oliwy z oliwek 2 pory 30 dag pieczarek ½ szkl. wytrawnego białego wina 4 szkl. bulionu drobiowego sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę pokroić w kostkę, którą oprószyć mąką, solą oraz pieprzem po czym wrzucić ją na rozgrzaną oliwę i dokładnie obrumienić, zdjąć z garnka i odstawić.…