Składniki:
-
- 6 parówek bez osłonek
- 12 plastrów boczku
- brązowy cukier puder
Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie ½ szklanki tartej bułki pieprz mielony do smaku 2 łyżki tartego parmezanu 2 białka Sposób przyrządzenia: Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Bułkę wymieszać z pieprzem i parmezanem. Białka lekko ubić mikserem. Plastry cukinii moczyć w białku i panierować w przygotowanej mieszance. Piec z…
Składniki: 2 wędzone udka kurczaka pęczek posiekanego koperku 1 słoik selera sałata lodowa 1 puszka konserwowej kukurydzy 2 małe pomarańcze 1 kwaśne jabłko sok z cytryny 1 mały słoik majonezu sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso z kurczaka drobno pokroić. Osączyć kukurydzę i seler. Jabłka i 1 pomarańczę obrać, pokroić w kostkę. Jabłko…
Składniki: 1 filet z kurczaka 3 średnie buraki upieczone w piekarniku/ 180 stopni C/ 25 dkg żółtego sera gouda 1 duży grejpfrut surowe żółtko 2 jajka ugotowane na twardo olej 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki gęstej śmietany sól do smaku Sposób przyrządzenia: Upieczone buraki wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Filet z kurczaka…
Składniki: 1 szklanka ugotowanego bobu 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 2 pomidory pęczek posiekanego zielonego koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg pleśniowego ulubionego sera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowany bób, osączyć, wystudzić i obrać ze skórek. Paprykę, ogórka i pomidory, umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dużą kostkę, koperek posiekać,…