Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przekąska

Mortadela z serem i ananasem pieczona

Składniki: 5 plastrów dobrej mortadeli o grubości 5 mm 5 krążków świeżego lub konserwowanego ananasa 5 plastrów sera ementaler 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, ułożyć na niej plastry mortadeli, smażyć do chwili aż kiełbasa przybierze kształt miseczki. Do każdej z miseczek włożyć plaster sera i krążek ananasa. Patelnię przykryć, smażyć…

Mus z wędzonego łososia

Składniki: 20 dkg wędzonego łososia 2 łyżki gęstej śmietany 20 dkg twarogu śmietankowego sok z połowy cytryny ½ łyżeczki posiekanego koperku sól, pieprz kawior do dekoracji Sposób przyrządzenia: Łososia pokroić w kostkę, w blenderze zmiksować na gładką masę. Dodać sok z cytryny, twaróg, śmietanę, sól i pieprz, zmiksować całość. Wyłożyć pulchny mus do miseczki, dodać…

Pikle z okry z papryczkami chili

Składniki: 1,5 kg oczyszczonych, młodych strąków okry 2,1 szklanki octu 5% 2 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżeczka nasion kolendry 1 łyżeczka nasion kopru 1 łyżeczka nasion kminku po 1 papryczce chili bez nasion na słoik Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia ocet i wodę, dodać…