Składniki: 5 filetów z okonia 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 czerwona cebula 3ząbki czosnku 3 gałązki tymianku ¼ szkl. maki jęczmiennej 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz ¼ szkl. octu winnego Sposób wykonania: Filety oprószyć mąka po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie cebule oraz czosnek pokroić w plasterki, tymianek posiekać…
Tag: potrawy z ryb
Ryby
Filety rybne w kokosowej panierce
by Natalia Szczurek • • 0 Comments
Składniki: 4 filety rybne 1 jajko 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka startego sera tarta bułka sól olej pieprz Sposób wykonania: Filety rybne oprószyć solą oraz pieprzem po czym zanurzyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z serem i wiórkami kokosowymi. Usmażyć filety na rozgrzanym oleju. "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy"…
Pstrąg
Pstrągi z migdałami Moniki
by Monika • • 0 Comments
Sola i Flądra
Fladra w maśle z orzechami
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 fladry sok z cytryny smalec masło 4 łyżki mielonych orzechów laskowych 2 cytryny sól biały pieprz Sposób wykonania: Fladry skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem. Następnie obtoczyć ryby w mące i smażyć na rozgrzanym smalcu ok. 6-8 minut. Między czasie na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekane orzechy po czym polać ryby.…
Łosoś
Łosoś przykryty sosem musztardowo-koperkowym
by Dorota • • 0 Comments
Składniki:
- 2 filety łososia bez skóry
- 2 łyżki musztardy
- 1 żółtko
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz