Składniki:
- 60 dkg filetów z pangi
- 25 dkg pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki
- 10 dkg oliwek bez pestek
- 2 łyżki opłukanych i osuszonych kaparów z zalewy
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki dobrego octu balsamicznego
- sól morska, pieprz
Składniki: 400-600g filetów z pstrąga 120-180 orzechów włoskich 1 jajko 2-3 łyki maki 3-4 łyżki masła sól Sposób wykonania: Pstrąga oczyścić i wypatroszyć po czym zdjąć skórkę i pokroić rybę na kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć solą, potem obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w drobno posiekanych orzechach. Obsmażyć na rozgrzanym maśle. Przepis…
Składniki: 1 kg pstrąga 2 szkl. białego półwytrawnego wina 1 cytryna 3 łyżki masła sól 2/3 szkl. sosu chrzanowego z rodzynkami Sposób wykonania: Rybę oczyścić i wypatroszyć po czym zalać ją winem. Następnie dodać masło oraz cytrynę pokojona w plasterki. Doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu pod przykryciem do miękkość ryby. Przed podaniem…
Składniki: 1 kg suszonego solonego dorsza 250 ml oliwy sól pierz 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Dorsza zalać wodą i podgrzać, gdy woda zacznie wrzeć odstawić go w wodzie na 20 minut. Następnie dorsza odcedzić, obrać ze skóry i ości po czym go rozdrobnić. M ogniu. Nie przerywając mieszania dodawać…