Składniki: • ser rokpol 25 dkg • brokuł 1/2 główki • makaron 40 dkg • orzechy ziemne 1 garść Sposób przyrządzenia: Na patelni rozpuszczamy ser, po czym dodajemy rozgniecione i ugotowane brokuły, mieszamy powstały sos. Dodajemy makaron i mieszamy. Na koniec gotowe danie posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Tag: potrawy z makaronu
Makarony
Makaron z warzywami na chińską nutkę
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki: • mrożonka Hortex "Warzywa na patelnię Azja" 1/2 opakowania • brokuł 3-4 różyczki • makaron spagetti pełne ziarno 20 dkg • sos sojowy kikkoman 1-2 łyżki • przyprawa 5 smaków 1 łyżka • kukurydza 1/4 puszki • curry 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy a"l dente z dodatkiem curry. Warzywa przesmażyć na patelni, dodać…
Makarony
Makaron z bazylią i czosnkiem
by Ewelina B • • 0 Comments
Makarony
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami
by Ewelina B • • 0 Comments
Makarony
Makaron w sosie serowym ze szpinakiem
by Ewelina B • • 0 Comments
-300x199.jpg)
Szpinak baby to taki młodziutki szpinak o smaku słodkawo- maślanym.
Składniki:
• makaron 1/2 opakwania
• mleko lub śmietanka 18% 200 ml
• świeży szpinak „Baby” 25 dkg
• serek topiony ementaler 1 sztuka
• serek topiony hochland ziołowy 1 sztuka
• gałka muszkatołowa do smaku
• sól do smaku
• pieprz ziołowy do smaku
.jpg)


-300x173.jpg)
.jpg)