Składniki: • oliwki zielone 15 sztuk • ser ricotta 15 dkg • sól do smaku • bazylia, oregano i czosnek do smaku • pomidor 1 sztuka • makaron penne 1/2 opakowania Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki (oprócz makaronu) lekko podsmażamy na patelni. Wsypujemy ugotowany makaron i doprawiamy. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Tag: potrawy z makaronu
Makarony
Penne ze szpinakiem
by Ewelina B • • 0 Comments
Makarony
Pesto domowe z makaronem
by Ewelina B • • 0 Comments
Makarony
Migdałowe spagetti z brokułami
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki: • migdałowe słupki 25 dkg • brokuł 35 dkg • bulion warzywny 1/2 szklanki • anchois 2-3 fileciki • masło 3 łyżki • parmezan do posypania • spaghetti pełnoziarniste 1/2 opakowania Sposób przyrządzenia: Brokuł myjemy i dzielimy (na różyczki). Zalewamy to gorącym bulionem i gotujemy. Masło rozpuszczamy i obtaczamy w nim brokuły. Dodajemy podprażone…





