Odgrzewane kotlety nie kojarzą się z niczym przyjemnym, ale zapewniam, że po wypróbowaniu tego pomysłu zmienicie zdanie. Ponadto wyglądają niezwykle efektownie. Wcześniej należy usmażyć odpowiednią liczbę kotletów (na przykład poprzedniego dnia). Polecam sznycle z filetów drobiowych, rozbite i panierowane w mące (nie w bułce tartej) i w jajku. Smażyć należy na sklarowanym maśle. Należy smażyć…
Tag: potrawy mięsne
Inne mięsa
Potrawka z królika
by Monique • • 0 Comments
Składniki: • tuszka królika • 2 dag mąki • 4 dag masła • 10 dag cebuli • 5 wędzonego boczku • 2 suszone grzyby • pieprz • sól • 0,25 l bulionu Sposób przyrządzenia: Królika umyć, posolić, pokrajać w kawałki i dusić w maśle z dodatkiem drobno posiekanych cebul. Gdy mięso się zarumieni, dodać drobno…
Inne mięsa
Klopsiki w sosie pomidorowym*
by muchowa • • 0 Comments
Inne mięsa
Klopsiki w piwnym sosie
by Teresa • • 0 Comments
Inne mięsa
Pasztet z królika z kurkami i zielonym pieprzem
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kgprzód i podroby z królika 30 dag podgardla wieprzowego kilkanaście mrożonych kurek 1 duża cebula 1/2 średniego selera liść laurowy 1 łyżeczka ziaren zielonego pieprzu 40 dag wątroby wieprzowej lub drobiowej 2 bułki 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki masła 3 jaja sól, pieprz Sposób wykonania: Kurki rozmrozić, obsmażyć na maśle aż odparują. Zielony pieprz odsączyć z zalewy.Przód…