Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pomidorowy

Pomidorowy sos Eweliny

Składniki: 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. wody 1 łyżką mąki pszennej 1 cebula masło sól pieprz vegeta maggi Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać łyżkę maki i przesmażyć aż powstanie zasmażka, wówczas rozprowadzić ją wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i Vegetą.

Sok z pomidorów

Składniki: 2-3 kg pomidorów sól cukier Sposób wykonania: Pomidory zemleć po czym je przecedzić i doprawić solą oraz cukrem do smaku. Następnie przelać je do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 80 stopni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kornelię

Pasta pomidorowa konserwoweana

Składniki: 25 dużych pomidorów, obranych ze skóry i pokrojonych 1 ½ szklanki pokrojonej drobno papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli konserwującej 1 ząbek czosnku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę. Usunąć liście laurowe, pomidory i dodatki przetrzeć przez metalowe sito. Ponownie umieścić w rondlu i na…