Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: półmięsne

Czerwona fasola z parówkami i boczkiem

Składniki: 2 parówki na osobę 1 duży pomidor 20 dkg chudego wędzonego boczku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana czerwona cebula 1 roztarty ząbek czosnku 1 posiekana papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli  1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy.…

Paszteciki mięsne mojej teściowej

Składniki: Ciasto drożdżowe: 1 kg mąki (ja używam tortowej) kostka drożdży 4 jajka szczypta soli ok. szklanki mleka kostka margaryny ok.2 łyżek cukru Farsz: ok.1 kg karkówki bez kości 2-3 cebule sól, pieprz sucha bułka Sposób wykonania: Najpierw pokroić karkówkę na drobne kawałki(szybciej się piecze) Podsmażyć na oleju z cebulką. Pózniej podlać wodą i dusić…

Kiełbasa z ziemniaków

Składniki: grubo starte ziemniaki jelito na kiełbasę cebula sól czosnek Produkty Kamis: pieprz czosnkowy majeranek przyprawa do dań z ziemniaków Sposób przygotowania: Utarte ziemniaki przyprawić solą, majerankiem, pieprzem czosnkowym. Dodać podsmażoną i posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek. Nałożyć do jelita. Ugotować i podsmażyć. Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Oleczka85  

Gołąbki inaczej

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego
  • około 80 dag białej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka ryżu
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 2 jaja
  • 2-3 kostki rosołowe
  • przecier pomidorowy
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Produkty Kamis:

  • przyprawa do mięsa mielonego Kamis

Crepy*

Składniki: ciasto naleśnikowe kiełbasa 20 dag sera żółtego pieczarki kukurydza z puszki kapusta cebula skwarki ze słoniny inne dodatki według upodobania Sposób przyrządzenia: Pokroić kiełbasę i cebulę w kostkę, podsmażyć. Kapustę posolić i poszatkować, pieczarki pokroić. Wszystko podsmażyć. Zrobić ciasto naleśnikowe i dodać do niego część kiełbasy i cebuli. Usmażyć naleśniki. Po odwróceniu na drugą…