Składniki: 2 parówki na osobę 1 duży pomidor 20 dkg chudego wędzonego boczku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana czerwona cebula 1 roztarty ząbek czosnku 1 posiekana papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy.…
Tag: półmięsne
Półmięsne
Paszteciki mięsne mojej teściowej
by Dorocik • • 0 Comments
Składniki: Ciasto drożdżowe: 1 kg mąki (ja używam tortowej) kostka drożdży 4 jajka szczypta soli ok. szklanki mleka kostka margaryny ok.2 łyżek cukru Farsz: ok.1 kg karkówki bez kości 2-3 cebule sól, pieprz sucha bułka Sposób wykonania: Najpierw pokroić karkówkę na drobne kawałki(szybciej się piecze) Podsmażyć na oleju z cebulką. Pózniej podlać wodą i dusić…
Półmięsne
Kiełbasa z ziemniaków
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki: grubo starte ziemniaki jelito na kiełbasę cebula sól czosnek Produkty Kamis: pieprz czosnkowy majeranek przyprawa do dań z ziemniaków Sposób przygotowania: Utarte ziemniaki przyprawić solą, majerankiem, pieprzem czosnkowym. Dodać podsmażoną i posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek. Nałożyć do jelita. Ugotować i podsmażyć. Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Oleczka85
Półmięsne
Gołąbki inaczej
by Aneta 26 • • 0 Comments
Półmięsne
Crepy*
by Oleczka 85 • • 3 komentarze
Składniki: ciasto naleśnikowe kiełbasa 20 dag sera żółtego pieczarki kukurydza z puszki kapusta cebula skwarki ze słoniny inne dodatki według upodobania Sposób przyrządzenia: Pokroić kiełbasę i cebulę w kostkę, podsmażyć. Kapustę posolić i poszatkować, pieczarki pokroić. Wszystko podsmażyć. Zrobić ciasto naleśnikowe i dodać do niego część kiełbasy i cebuli. Usmażyć naleśniki. Po odwróceniu na drugą…


