Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: półmięsne

Paszteciki z mózgu w francuskim cieście

Rozwałkować ciasto francuskie na pół palca grubości, wycisnąć dwa razy tyle krążków, ile się chce mieć pasztecików. Z połowy wycisnąć w środku jeszcze mniejszy krążek wielkości dwuzłotówki, nasmarować krążki jajem, przykryć wyciętymi i tak upiec. Pozostałe z wycięcia upiec osobno, aby służyły do nakrycia pasztecików. Farsz mózgowy do nich robi się w następujący sposób: Na…

Gugel

Nie wiem skąd wzieła się nazwa ale Gugel jest pyszny. Składniki: surowe mięso (kto co woli) 2-3 cebule 3 kg ziemniaków 2 jaja mąka bułka tarta olej i smalec sól,pieprz Sposób przyrządzenia: Trzeć ziemniaki jak na placki.Dodać do nich podsmażoną cebulę i tłuszcz z niej. Dokładnie wymieszać i dodać 2 jaja i mąkę.Przyprawić do smaku.…