Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: półmięsne

Pikantne roladki z bekonu kozim serem faszerowane

Składniki: 8 w miarę szerokich plastrów bekonu lub boczku 4 łyżki koziego twarogu 8 pierścieni (krążków) ostrej papryki Przyprawa do sera: sól pieprz szczypta curry szczypta mielonej kolendry szczypta mielonego kminku ¼ łyżeczki przyprawy Asafatida Sposób przyrządzenia: Na małej patelni rozgrzać odrobinę oliwy. Dodać wszystkie przyprawy do sera z wyjątkiem soli i pieprzu. Podgrzewać przez…

Omlet wiejski ze smażoną polędwicą i sosem pomidorowym

Składniki: Polędwica wołowa 480 g Olej sojowy 3 łyżki Mrożonka zupa pieczarkowa 1 opakowanie Mleko 3,2% 1 szklanka Jajka 8 sztuk Masło 60 g Pomidory Pelati 2 szklanki Bulion drobiowy ½ szklanki Listki świeżej bazylii Sól Pieprz czarny świeżo mielony Sposób przyrządzenia: Sosu: Pomidory Pelati łączymy z bulionem i zagotowujemy. Po zagotowaniu miksujemy, doprawiamy solą…

Mięso duszone w potrawce

Podaję prosty i pyszny przepis na duszone mięso w warzywach. W ten sposób można przygotować praktycznie każdy rodzaj mięsa i rybę. Polecam mięso z udek kurczaka i cielęcinę. Na 4 osoby potrzebujemy 60 dag mięsa oczyszczonego z błon, ścięgien i skóry. Porcjujemy na kawałki wielkości około 5 dag. Jedną włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki…

Zapiekanka ze szpinakiem

Składniki: 50dag mięsa mielonego 5 dużych ziemniaków 6 pieczarek opakowanie mrożonego szpinaku śmietana sos serowo-brokułowy Knorr przyprawa Kotanyi Gyros ser żółty sól Sposób przyrządzenia: Najpierw gotujemy ziemniaczki i rozmrażamy szpinak(wg gustu doprawić). Surowe mięso solimy i przyprawiamy przyprawą Gyros, a następnie smażymy na oleju W między czasie przegotowujemy sos Knorr wg wskazówek na opakowaniu. Gotowy…

Marchwianka

Składniki: 1 kg marchwi 2,5 kg ziemniaków 1kg mięsa gulaszowego 0,5 cebuli przyprawa do ziemniaków sól, pieprz, zioła i zielona pietruszka, papryka Sposób przyrządzenia: Pokrojoną na plastry marchew gotujemy w dużym naczyniu z małą ilością wody ok. 10 minut. Do tego dodajemy mięso podsmażone z cebulką. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry ziemniaki. Na to…