Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: poledwica

Polędwica wołowa faszerowana

Składniki: polędwica wołowa filet z piersi kurczaka połowa czerwonej papryki kilka pieczarek cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki 2 jajka mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte piersi z kurczaka lekko zamrozić co znakomicie ułatwi krojenie. Filet z piersi, paprykę, pieczarki, obraną cebulę i czosnek pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i udusić na odrobinie masła. Natkę…

Polędwiczki wieprzowe w śmietanowym sosie

Składniki: polędwiczka wieprzowa (1 na osobę) mąka  sklarowane masł 1/4 szklanki dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwiczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytwannie. Polać obficie masłem i piec w piekarniku we temoeraturze około 200 stopni C. Gdy bolędwiczki się zarumienią, przyprawić solą i pieprzem, opruszyć mąką  i po kilku minutach polać śmietaną, zapiekac jeszcze przez kilka minut.

Polędwica w sosie borowikowym

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (5 porcji) Polędwica wołowa – 1,2 kg Marynata: ziele angielskie, rozmaryn, sól, pieprz, oliwa Całe borowiki – 5 szt. Borowiki do sosu – 20 g. Cebula – 3 średnie szt. Sól, pieprz Masło Śmietana 18% Sposób przyrządzenia: Polędwicę marynować 24 godziny. Smażyć na średnio gorącym grillu 6 minut z jednej…

Polędwica wołowa w bekonie

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Polędwica wołowa – 150 g. Bekon – 1 plasterek Szpinak – około 50 g. Młode ziemniaki – 3 szt. Borowiki – 3 szt. Młody czosnek – 2 gałązki Pomidorki cherry – 2 szt. Kiełki Ser oscypek – 1 gruby plaster Świeży tymianek Sposób przyrządzenia: Polędwicę nasmarować marynatą (tymianek, olej, czosnek,…

Polędwica wieprzowa

Najlepsza jest polędwica pieczona na rożnie, lecz trzeba ją do rożna przywiązać; piecze się w ten sposób jak na brytfannie. Posoloną polędwicę położyć na brytfannę, wlać do niej łyżkę octu l parę łyżek wody, z początku tym polewać, a później wysmażoną z niej tłustością. Można też do niej nakrajać trochę cebuli w plastry. Na dopiekaniu…