Składniki: 1 pojemnik serka homogenizowanego 1 wiśniowa galaretka ½ kostki masła cukier waniliowy 6 białek szklanka wody Sposób przyrządzenia: Galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody i ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem waniliowym i serkiem. Białka ubić na sztywno pianę, wszystkie składniki wymieszać. Przełożyć do pucharków. Schłodzić w lodówce ,przed podaniem posypać bakaliami.
Tag: podwieczorek
Listy
Krem cytrynowy
by Kasia Szczurek • • 0 Comments
Listy
Kawowy krem z bakaliami i bezą
by Dominika Ptak • • 0 Comments
Listy
Pasta z pieczeni z majonezem
by Kazimierz Maj • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pieczeni/ schab, karkówka, pierś z kurczaka/ 2-3 łyżki majonezu 10 dkg ostrego żółtego sera 2-3 dkg ugotowanego selera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczone mięso, seler i ulubiony ostry żółty ser zemleć w maszynce. W salaterce rozetrzeć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić.