Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kawowy krem z bakaliami i bezą

Składniki:

    • 2 szklanki mleka
    • 3 żółtka
    • 5 łyżek cukru pudru
    • 1 łyżeczka  mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    • szczypta soli
    • ½ szklanki bakalii
    • 10 bezowych ciastek

Sposób przyrządzenia:
Mleko zagotować ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać mąkę ziemniaczaną, kawę rozpuszczalną i wymieszać. Do gorącego mleka stale mieszając dodawać utarte, żółtka, doprowadzić do wrzenia i natychmiast odstawić, przez moment jeszcze mieszać, wystudzić, przełożyć do miseczek, przybrać bakaliami i bezowymi ciasteczkami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *