Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: podwieczorek

Pasta śledziowa z jajkiem

Składniki: 25 dkg matiasów żółtko z ugotowanego na twardo jajka 7 dkg masła 15 dkg białego sera Sposób przyrządzenia: Płaty śledziowe wymoczyć, osączyć na sicie, zemleć w maszynce z serem i żółtkiem. Zmieloną masę rozetrzeć z masłem. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do pieczywa.

Pasta z bryndzy i wędzonej ryby

Składniki: 20 dkg bryndzy 20 dkg wędzonej ryby / makrela/ 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy mielona papryka, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Z ryby usunąć skórę, odfiletować , obrać z ości i razem z bryndzą zemleć w maszynce. W miseczce utrzeć, masę z sera i ryby, dodać olej i musztardę, doprawić do smaku…