Składniki: 125 g jasnego brązowego cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 125 ml octu z białego wina 2 ząbki czosnku 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek soku z ananasowego Sposób wykonania: Do woka wrzucić posiekany czosnek, dodać brązowy cukier, mąkę, ocet z białego wina, koncentrat pomidorowy oraz sok z ananasa. Całość dokładnie wymieszać i gotować około…
Tag: po chińsku
Porady i Ciekawostki
Wieprzowina z warzywami z patelni
by Agata Mrozek • • 0 Comments
Składniki: 350 g wieprzowiny 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku 1 cm laski imbiru 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 bulwa kopru włoskiego 25 g ponikła słodkiego 75 g kiełków fasoli 2 łyżki chińskiego wina ryżowego 300 ml bulionu wieprzowego szczypta ciemnego brązowego cukru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczka wody Sposób wykonania: Do…
Porady i Ciekawostki
Smażony ryż z krabami
by Kornelia Stachura • • 0 Comments
Składniki: 150 g ryżu 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 125 g białego mięsa karbowego 1 por 150 g kiełków fasoli 2 jajka 1 łyżka jasnego sosu sojowego 2 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka oleju sezamowego plasterki limonki Sposób wykonania; Ryż zalać wrzącą wodą i gotować około 15 minut po czym go odcedzić…
Porady i Ciekawostki
Piersi z kurczaka z kiełkami fasoli
by Natalia Rybarczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki jasnego brązowego cukru 500 g filetów z piersi z kurczaka 3 łyżki oleju roślinnego 2 cebule 2 ząbki czosnku 350 g kiełków fasoli 3 łyżeczki oleju roślinnego 1 łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki wody 425 ml bulionu z kurczaka Sposób wykonania: Kurczaka pokroić na cienkie paseczki po…