Składniki: 300 g brokułów 10 g płatków migdałowych 50-100 g fety ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. W między czasie fetę pokroić w kostkę i dodać do odcedzonych brokułów razem z posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać płatkami migdałowymi.
Tag: płatki migdałowe
Listy
Pstrągi smażone z migdałami
by Roksana Mazurkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 wypatroszone pstrągi sok z ½ cytryny 2 łyżki maki 2 jajka 40 g płatków migdałowych 5 łyżek oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć z lodówki, obtoczyć je w mace potem…
Listy
Morelowe ciasto z płatkami migdałowymi
by Paulina Molka • • 0 Comments
Składniki: 0, 5 l moreli z puszki łyżka cukru pudru ½ kostki masła ½ szkl cukru szczypta soli 3 jajka 1 ½ szkl. mąki pszennej ½ szkl. mąki ziemniaczanej łyżka proszku do pieczenia ½ szkl. płatków migdałowych tłuszcz do formy cukier puder do posypania Sposób wykonania: Masło utrzeć z dodatkiem cukru i soli po czym…
Listy
Pierś kurczaka w migdałowej panierce
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 pierś z kurczaka 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty…
Listy
Sandacz w migdałach
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 filety sandacz 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor.