Składniki:
- 2 kg szynki wieprzowej
- szklanka płatków migdałowych
- sok z 2 małych cytryn
- 3-4 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- zioła świeże/ tymianek, rozmaryn, natka pietruszki/
Składniki: 5 łyżek masła łyżka oliwy z oliwek 45 dag filetów z flądry mąka 2 jajka ¼ szkl migdałów w płatkach ¼ szkl białego wina 2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Filety obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanym jajku po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie rybę wyjąć a na…
Składniki: 4 pstrągi 5 łyżek soku z cytryny 1 ½ szklanki jasnych winogron ½ szklanki bulionu z kostki 1 szklanka śmietany 2 łyżki mąki ½ szklanki płatków migdałowych sól, pieprz do smaku 5 łyżek masła ½ szklanki białego wina Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Winogrona…
Składniki: 3 jabłka sok z ½ cytryny 2 łyżki miodu 3 łyżki rumu pomarańcza płatki migdałowe Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Następnie obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do jabłka. Natomiast miód wymieszać z rumem i skropić owowce. Na koniec posypać płatkami migdałowymi.