Składniki:
- 250 g słodkich migdałów
- 6-7 gorzkich migdałów
- 30 g pistacji
- 8 białek
- ½ łyżki cukru waniliowego
- 5 łyżek cukru
- zapach pomarańczowy
Ciasto: masło 1/2 kostki cukier 12 dag mąka 12 dag cynamon 1 łyżeczka sól 1 szczypta skórka z pomarańcza otarta 2 łyżeczki jajka 2 sztuki proszek do pieczenia 2 łyżki migdały zmielone 7 dag Polewa: polewa czekoladowa gotowa 1 opakowanie orzechy pistacjowe 5 dag Sposób przyrządzenia: Masło należy utrzeć z dodatkiem cukru, soli, skórki z…
Składniki: Biszkopt: 4 jajka 15 dag cukru 1 cukier waniliowy 5 dag mąki ziemniaczanej 15 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 2 opakowania kremu do tortów w proszku (waniliowe, śmietankowe lub cytrynowe) 600 ml zimnego mleka. Dekoracja: 250 ml śmietany kremówki cukier waniliowy 2 łyżki posiekanych pistacji. Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń Sposób…