Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krajanka z orzechami pistacjowymi

Ciasto:

  • masło 1/2 kostki
  • cukier 12 dag
  • mąka 12 dag
  • cynamon 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • skórka z pomarańcza otarta 2 łyżeczki
  • jajka 2 sztuki
  • proszek do pieczenia 2 łyżki
  • migdały zmielone 7 dag

    Polewa:

  • polewa czekoladowa gotowa 1 opakowanie
  • orzechy pistacjowe 5 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy utrzeć z dodatkiem cukru, soli, skórki z pomarańcza i
    cynamonu na gładką masę. Ciągle ucierając należy dodawać jajka, po
    jednym. Mąkę pszenną należy wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz
    migdałami i powoli dodawać do masy. Ciasto po przygotowaniu należy
    rozsmarować na blasze. Ciasto należy piec 20 minut w temperaturze 180
    stopni. Gorące należy przekroić nożem na kwadraty. Polewę czekoladową
    należy rozpuścić i smarować nią ciastka. Na wierzchu układać połówki
    pistacji.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *