Składniki: 2 plastry wędzonej piersi indyka 2 gałązki selera naciowego 1 łyżka soku z cytryny garść orzechów włoskich 5 dag sera pleśniowego 1 łyżka koniaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do sera dodać koniak, oliwę oraz ocet winny. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą,…
Tag: piersi z indyka
Listy
Indyk z orzechami
by Sylwia Małek • • 0 Comments
Składniki: 40 dag mięsa z piersi z indyka 2 papryki 10 dag solnych orzeszków ziemnych 1 por 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka curry 2 jajka ½ szkl oleju 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól Sposób wykonania: Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, sól, curry oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać po czym…
Listy
Pieczony indyk Marii
by Maria • • 0 Comments
Indyk
Kieszonki z indyka z mozzarellą
by Sabina Drążkowska • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg indyka 20 oliwek pęczek bazylii 20 dag mozzarelli 1 szkl. bulionu sól pieprz olej Sposób wykonania: Mięso podzielić na 3 kawałki, w których na środku naciąć nożem aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. W każda kieszonkę włożyć kawałek mozzarelli, kilka oliwek oraz listki bazylii. Spiąć wykałaczkami i obsmażyć na rozgrzanym…
Indyk
Pierś z indyka w ziołach prowansalskich
by Wiola Hołownia • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z indyka oliwa olej sól, pieprz do smaku zioła prowansalskie słodka papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć osuszyć nasmarować olejem, odstawić na godzinę. Następnie natrzeć ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ułożyć piersi indycze. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i…