Składniki: 400 g mielonej cielęciny 150 g pieczarek 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki śmietany łyżka masła 2 surowe żółtka sól pieprz ½ łyżeczki suszonego majeranku ½ łyżeczki suszonego tymianku Sposób wykonania: Pieczarki posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso i razem przez chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie dodać śmietanę, wymieszać…
Tag: pierogi
Dodatki
Farsz z szynki i sera do pierogów
by Paulina Noga • • 0 Comments
Dodatki
Farsz twarogowy z ryżem do pierogów
by Lesława Stec • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarogu 1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ją do twarogu. Całość wymieszać, dodając jeszcze ryż. Powstały farsz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Farsz z grzybami i kapustą do pierożków
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 50 g suszonych grzybów 100 g startego żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować po czym wywar zalać i ugotować w nim poszatkowaną kapustę. Następnie grzyby posiekać i dodać do kapusty. Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Do chłodnego farsz u…