Składniki: 500 g flaczków cielęcych 2 szkl. bulionu łyżka soku z cytryna 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Flaczki zalać bulionem i ugotować po czym odcedzić i drobno pokroić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, majeranek oraz wbić jajko.…
Tag: pierogi
Pierogi
Farsz z wątroby wołowej do pierogów
by Honorata Dudzik • • 0 Comments
Składniki: 300 g wątroby wołowej 200 g cebuli 100 g gęsiego smalcu 1 jajko ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Wątrobę upiec po czym zemleć ją w maszynce. Następnie cebulkę posiekać i podsmażyć ją na smalcu po czym dodać do niej posiekane jajko oraz wątróbkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…
Pierogi
Farsz z kiszonej kapusty do pierogów
by Izabela Stanisławska • • 0 Comments
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 cebula sól pieprz łyżka oleju Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym podlać ja odrobiny wody i udusić. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas dodać do niej kapustę. Całość dokładnie wymieszać i przesmażyć na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pierogi
Farsz z kapusty i twarogu do pierogów
by Helena Góral • • 0 Comments
Składniki: 400 g świeżej kapusty 150 g twarogu cebula 2 łyżki masła sól łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki mielonego kminku Sposób wykonania: Kapustę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5 minut po czym ją odcedzić i poszatkować. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kapustę i smażyć kilka minut. Następnie ser zemleć w maszynce…
Dodatki
Farsz ze śledzia do pierogów
by Cecylia Dec • • 0 Comments
Składniki: 400 g mielonej cielęciny 3 filety solonego śledzia ćwierć szklanki mleka cebula łyżka masła łyżeczka pieprzu sól Sposób wykonania: Filety zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odcedzić i pokroić w kostkę. Następnie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej śledzie oraz cielęcinę. Całość dokładnie wymieszać…