Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pierogi

Farsz z flaczków cielęcych do pierogów

Składniki: 500 g flaczków cielęcych 2 szkl. bulionu łyżka soku z cytryna 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Flaczki zalać bulionem i ugotować po czym odcedzić i drobno pokroić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, majeranek oraz wbić jajko.…

Farsz z kapusty i twarogu do pierogów

Składniki: 400 g świeżej kapusty 150 g twarogu cebula 2 łyżki masła sól łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki mielonego kminku Sposób wykonania: Kapustę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5 minut po czym ją odcedzić i poszatkować. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kapustę i smażyć kilka minut. Następnie ser zemleć w maszynce…

Farsz ze śledzia do pierogów

Składniki: 400 g mielonej cielęciny 3 filety solonego śledzia ćwierć szklanki mleka cebula łyżka masła łyżeczka pieprzu sól Sposób wykonania: Filety zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odcedzić i pokroić w kostkę. Następnie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej śledzie oraz cielęcinę. Całość dokładnie wymieszać…