
Składniki:
- 35 dkg mąki pszennej
- 15 dkg mąki gryczanej lun żytniej razowej
- 300 ml ciemnego piwa
- 1 jajko
- 2 łyżki płynnego miodu
- 6 g suchych drożdży
- 1 łyżka rozpuszczonego smalcu z gęsi lub oleju
- sól do smaku
- garść prażonych ziaren słonecznika lub dyni

Składniki: 1 serek Brie 1 łyżeczka masła 1 łyżka płatków migdałów Sposób przyrządzenia: Płatki migdałów podsmażyć na maśle aż lekko się przyrumienił. Serek brie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 10 – 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Ser wyłożyć na talerz, polać płatkami migdałowymi i masłem.…
Składniki: 4 serki Brie 4 łyżki konfitury z borówek lub żurawiny Sposób przyrządzenia: Serki Brie układać w małych naczyniach do zapiekania posmarowanych olejem. Na każdą porcję nałożyć konfitury. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 15 minut.
Składniki: 4 okrągłe serki Brie 2 główki czosnku 1/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka soli morskiej tosty z bagietki Sposób przyrządzenia: Główki czosnku podzielić na „ząbki”, nie obierać ze skóry. Czosnek ułożyć w małym naczyniu do pieczenia, skropić oliwą, posolić. Piec pod przykryciem w piekarniku aż czosnek będzie zupełnie miękki. Sery Brie ułożyć na wyłożonej papierem…