Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczone

Wołowina z kminkiem i warzywami

Składniki: 60 dkg chudej wołowiny 2 marchewki 1 pietruszka cebula kawałek pora / biała część / 15 dkg żółtego sera sól, pieprz do smaku ½  łyżeczki kminku liście sałaty lodowej natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać sól, gotować około 35 minut, wyłożyć na umyte, obrane w plastry warzywa, dodać  kminek i…

Wołowina w kwaśnym sosie

Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 1/8 litra oleju 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko 1 mały naturalny jogurt kilka kropili sosu worcester 2 łyżki soku z cytryny kilka gałązek natki zielonej pietruszki, szczypiorku i bazylii ¼ litra bulionu warzywnego sól, pieprz, cukier do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Żółtko rozmącić z musztardą, dodać po kilka…

Wołowe zawijane zrazy z warzywami i żółtym serem

Składniki: 4 plastry wołowiny na zrazy 4 plastry surowego boczku czerwona papryka 1 por / biała część / 25 dkg żółtego sera pęczek natki pietruszki 3 łyżki oleju szklanka bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, żółty ser w słupki. Por przekroić wzdłuż,…

Kotlety z wołowej polędwicy w warzywach

Składniki: 4 kotlety z polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki  oliwy 1 duża cebula 2 marchewki 1 średni  seler / korzeń/ olej 2 jabłka 3 dkg masła ¼ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oliwę, posiekany czosnek i szczyptę tymianku wymieszać. Kotlety polać marynatą i odstawić na 30 minut,…

Pieczone grzyby

Składniki: ½ kg borowików 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z borowików odciąć nóżki. Ułożyć kapelusze grzybów posmarowane olejem. Oprószyć je solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Na każdym ułożyć kawałek masła. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut.