Składniki:
-
- 4 filety z łososia po 20 dkg każdy
- 2 łyżeczki oleju słonecznikowego
- ½ łyżeczki tartego imbiru
- 1 pokrojona drobno papryczka chili bez nasion
- 1 pokrojony drobno pęczek dymki
- 1,5 łyżki sosu sojowego
- szczypta cukru i mielonej kolendry
Składniki:
Składniki: 4 dojrzałe pomidory 4 łyżki oliwy 5 rozgniecionych ząbków czosnku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Pomidory przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniałe końcówki szypułek. Rozgnieciony w prasce czosnek wymieszać z oliwą. Pomidory ułożyć na aluminiowej tacce do grillowanie, polać oliwą z czosnkiem, posypać serem i posiekanym koperkiem. Piec na średnio nagrzanym grillu aż ser się…
Składniki: 6 kolb kukurydzy oliwa sól, pieprz ½ szklanki Sosu barbecue Sposób przyrządzenia: Delikatnie aby ich nie uszkodzić odciągnąć liście pokrywowe z kolby kukurydzy, usunąć włókna. Kolbę nasmarować obficie oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Liście pokrywowe ułożyć w pierwotnym położeniu tak aby szczelnie okrywały kolbę z ziarnami. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 15…