Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczone

Warzywa i pieczarki z grilla z oliwą i octem balsamicznym

Składniki:

    • 1 pokrojony w plastry kabaczek
    • 1 pokrojona w plastry cukinia
    • 1 pokrojony w plastry bakłażan
    • 1 czerwona cebula pokrojona w plastry
    • 2 pokrojone w plastry  pomidory
    • 1 czerwona papryka, oczyszczona pokrojona w ćwiartki
    • 1 żółta papryka, oczyszczona, pokrojona w ćwiartki
    • 10 pieczarek bez trzonów
    • 5 cebulek dymka
    • sól morska, pieprz
    • oliwa
    • ocet balsamiczny

Pomidory z czosnkiem i parmezanem z grilla

Składniki: 4 dojrzałe pomidory 4 łyżki oliwy 5 rozgniecionych ząbków czosnku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Pomidory przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniałe końcówki szypułek. Rozgnieciony w prasce czosnek wymieszać z oliwą. Pomidory ułożyć na aluminiowej tacce do grillowanie, polać oliwą z czosnkiem, posypać serem i posiekanym koperkiem. Piec na średnio nagrzanym grillu aż ser się…

Kolby kukurydzy grillowane, glazurowane

Składniki: 6 kolb kukurydzy oliwa sól, pieprz ½ szklanki Sosu barbecue Sposób przyrządzenia: Delikatnie aby ich nie uszkodzić odciągnąć liście pokrywowe z kolby kukurydzy, usunąć włókna. Kolbę nasmarować obficie oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Liście pokrywowe ułożyć w pierwotnym położeniu tak aby szczelnie okrywały kolbę z ziarnami. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 15…