Składniki: 5 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego 1 obrany, duży ząbek czosnku 1 łyżka dobrej oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Chleb opiekać na dobrze nagrzanym grillu często go odwracając. Opiekamy do momentu aż pieczywo zacznie się rumienić. Każdą porcję opieczonego chleba nacieramy ząbkiem czosnku i smarujemy oliwą i ewentualnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Tag: pieczone
Listy
Pikantna kukurydza z grilla pachnąca limonką
by Łucja Bień • • 0 Comments
Listy
Pomidory faszerowane ryżem i serem pieczone na grillu
by Patrycja Ptak • • 0 Comments
Listy
Pomidory z grilla czosnkiem i tymiankiem pachnące
by Agnieszka Kania • • 0 Comments
Składniki: 5 dojrzałych pomidorów sól, pieprz 4 łyżki oliwy 5 drobno posiekanych ząbków czosnku 2 łyżki posiekanego tymianku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone pomidory pokroić w poprzek na połowy. W małej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty. Na dobrze nagrzanym grillu ułożyć pomidory cięciem do dołu, piec 4 minuty, odwrócić, polać…
Listy
Szaszłyki z pomidorów grillowane
by Monika Sarad • • 0 Comments
Składniki: 10 średniej wielkości kolorowych pomidorów oliwa sól morska, pieprz mielony 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone pomidory przeciąć wzdłuż na połowę, skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Tak przyprawione pomidory nabijać na szpadki do grillowania mieszając kolory. Nabijać należy w taki sposób aby połowy…