Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczone

Marynata do ryb z grilla Iwony

Składniki: 1 duża cebula pokrojona w krążki ¼ litra białego wina 1/8 litra sosu sojowego 1 przeciśnięty  przez praskę czosnek 4 łyżki oleju szczypta pieprzu cayenne Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i  przyprawić kawałki ryb, odczekać 2 godziny w chłodnym miejscu i po osączeniu grillować.

Pstrągi w plastrach boczku Iwony

Składniki: 8 oczyszczonych pstrągów 7 łyżek oleju 2 cytryny 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka  tymianku 24 plastry wędzonego  boczku pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Pstrągi opłukać i osuszyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Do środka każdej ryby włożyć po szczypcie rozmarynu i tymianku, oraz ćwiartce cytryny. Ryby owinąć…

Aromatyczny filet z pangi pieczony w piekarniku

Składniki: 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi ½ szklanki oliwy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 3 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego tymianku 6 łyżek masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, pietruszkę i tymianek, smażyć na małym ogniu 4 minuty mieszając. Dodać tartą bułkę, sól i pieprz, podgrzewać…