Składniki: 6 pomidorów ½ łyżeczki suszonego rozmarynu ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 ząbek czosnku 1 łyżki oliwy z oliwek kilka listków bazylii 1 łyżka parmezanu Sposób wykonania: Pomidory lekko naciąć na krzyż przy ogonku po czym delikatnie je rozchylić i wypełnić przyprawami. Następnie posmarować je olejem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do rozgrzanego…
Tag: pieczone
Listy
Polędwica wołowa na ostro
by Malwina Kowalik • • 0 Comments
Listy
Pierś z indyka przekładana jabłkami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z indyka 10 dkg wędzonego boczku 3 jabłka majeranek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób wykonania: Pierś z indyka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, posmarować olejem i wstawić na noc do lodówki. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Górę mięsa obłożyć plastrami…
Listy
Piersi z kurczaka marynowane w musztardzie Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 łyżek musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku 8 dkg masła Sposób wykonania: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, wstawić do lodówki na 3 godziny. Na patelni roztopić połowę masła, obsmażyć mięso, przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać stopionym masłem. Zapiekać w nagrzanym…