Składniki: 3 wieprzowe polędwiczki po strąku zielonej i czerwonej papryki ½ szklanki oleju 1 cebula Vegeta pikantna po 2 gałązki tymianku i rozmarynu ½ cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebule obrać pokroić w cieniutkie krążki. Z cytryny zetrzeć skórę i wycisnąć sok. Olej wymieszać z cebulą, listkami tymianku i rozmarynu, trzema łyżkami Vegety.…
Tag: pieczona
Listy
Rzepa smażona z ziołami
by Kornelia Biedroń • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg obranej, pokrojonej w kostkę rzepy 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego estragonu 1 łyżeczka posiekanego tymianku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka oleju 2 łyżki masła ½ szklanki tartej bułki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rzepę dokładnie umyć, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 12 minut, odcedzić.…
Listy
Mortadela z serem i ananasem pieczona
by Kinga Walusiak • • 0 Comments
Składniki: 5 plastrów dobrej mortadeli o grubości 5 mm 5 krążków świeżego lub konserwowanego ananasa 5 plastrów sera ementaler 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, ułożyć na niej plastry mortadeli, smażyć do chwili aż kiełbasa przybierze kształt miseczki. Do każdej z miseczek włożyć plaster sera i krążek ananasa. Patelnię przykryć, smażyć…
Listy
Biała kiełbasa z ananasem na grilla
by Paulina Kamień • • 0 Comments
Listy
Wegetariańskie szaszłyki z papryki i cebuli z grilla
by Ola Kwaśny • • 0 Comments
Składniki: 4 kolorowe papryki 2 cebule 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Papryki oczyścić, pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm. Cebulę obrać, pokroić wzdłuż na osiem części. Nabijać naprzemiennie paprykę i cebulę na namoczone w wodzie patyczki do grillowania, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na gorącym…