Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczarki

Sos z mielonego mięsa i pieczarek do makaronu

Składniki: 1 szklanka sosu pomidorowego 20 dkg pieczarek 1 kg mielonego mięsa 1 łyżka oliwy 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli ½ łyżeczki posiekanego czosnku suszone oregano, bazylia 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć aż stanie się szklista, dodać…

Sos warzywno grzybowy do makaronu

Składniki: 1 czerwona papryka 1 duża cebula ½ cukinii 2 duże pieczarki 40 dkg pokrojonych pomidorów konserwowanych 2 żąbki czosnku 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz, zioła Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Dodaj obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, oczyszczoną, pokrojoną grubo paprykę, pokrojoną w plastry cukinię…

Klopsiki z ryżu i grzybów

Składniki: 20 dkg ryżu 2 dkg suszonych borowików 2 łyżki masła 1 cebula 40 dkg pieczarek 2 łyżki tartego sera Gouda 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Suszone grzyby wypłukać, zalać wrzątkiem, ostawić na 60 minut. Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić na sicie, obsączyć.  Cebulę obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać…

Sałatka pieczarkowa w majonezie ze szczypiorkiem

Składniki: 30 dag pieczarek ½ pęczka szczypiorku sok z ½ cytryny 2/3 szkl. majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki sprzyjać wrzątkiem po czym je obrać i pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Natomiast szczypiorek posiekać i dodać go do pieczarek. Całość polać majonezem i dokładnie wymieszać. Na sam koniec doprawić…