Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczarki

Azjatycka gęsta zupa z piersi kurczaka, pieczarek i warzyw

Składniki: 1 duży lub 2 małe filety z kurczaka pokrojone w kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w plastry 1 szklanka pokrojonych w plastry pieczarek 1 szklanka ulubionych kiełków 1 szklanka drobno poszatkowanej kapusty 1 pokrojona w plasterki marchewka 2 łyżki pokrojonej drobno zielonej cebulki 1 litr wody 3 łyżki sosu sojowego 5 dkg drobnego…

Zawiesista zupa grzybowa z wołowiną

Składniki: 25 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny ½ szklanki suszonych borowików 25 dkg pokrojonych w plastry pieczarek 1 drobno posiekana cebula 1 pokrojona w plastry marchewka 1 pokrojona w cienkie plastry łodyga selera naciowego 1 mały, pokrojony w plastry pasternak 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 6 szklanek bulionu mięsnego 3 szklanki wody 3…

Pieczarki duszone z zieloną cebulką

Składniki: 20 małych, oczyszczonych pieczarek 1 pęczek zielonej cebulki pokrojonej w 4 cm odcinki 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 2 pokrojone ząbki czosnku biały pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki pokroić na połówki. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilę smażyć mieszając. Dodać pieczarki, sos sojowy, zieloną cebulkę i cukier, smażyć…

Pieczarki mocno czosnkowe

Składniki: 25 dkg oczyszczonych, małych pieczarek 3 łyżki masła 3 rozgniecione ząbki czosnku sos Worcestershire do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać czosnek, smażyć 2 minuty, dodać sos Worcestershire, wymieszać, dodać pieczarki i smażyć na małym ogniu 8 minut. Skorygować smak solą i pieprzem, posypać natką pietruszki i podawać.

Pieczarki faszerowane serem pecorino, miętą i czosnkiem

Składniki: 30 dużuch pieczarek ½ szklanki tartego sera pecorino Romano ½ szklanki tartej bułki 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. W miseczce wymieszać tarty ser, tartą bułkę, czosnek, miętę, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem…