Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piana

Jabłuszka pełne rodzynek

Składniki: 6 jabłek sok z cytryny 1 szkl. rodzynek 100 g ciemnego rumu 3 surowe białka 2 łyżeczki cukru pudru 6 połówek orzechów włoskich Sposób wykonania: Rodzynki namoczyć w rumie. W między czasie jabłka obrać od czubka do połowy wysokości po czym delikatnie wydrążyć gniazda nasienne i skropić jabłka sokiem z cytryny. W otwory po…

Legumina piankowa z agrestem

Składniki: 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru 50 g brandy 1 szkl. powideł z agrestu łyżka cukru łyżeczka startej skórki z cytryny masło do formy Sposób wykonania: ½ szkl cukru pudru utrzeć razem z żółtkami po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo powidła oraz alkohol. Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę…

Bakalie, ryż i piana

Składniki: 50 dag bakalii ½ kostki masła laska wanilii ½ szkl. białego ryżu szczypta soli 2 szkl. mleka ½ szkl. surowych białek ¾ szkl. cukru kieliszek śliwowicy tłuszcz do fory Sposób wykonania: Ryż zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i odcedzić. Następnie do mleka dodać szczyptę soli i laskę wanilii. Doprowadzić do wrzenia po czym dodać…

Gruszki zapiekane w kokosem

Składniki: 4 gruszki ½ szkl. białek ½ szkl. cukru pudru ½ szkl. wiórków koksowych masło Sos: 3 łyżki winiaku 3 łyżki soku z cytryny 1/3 łyżeczki cynamonu 4 goździki op. cukru waniliowego Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z cynamonem, alkoholem, goździkami i cukrem waniliowym. Następnie gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.…

Jabłka zapiekane w sosie

Składniki: 4 jabłka ½ szkl. białek ½ szkl. cukru pudru ½ szkl. wiórków koksowych masło Sos: 3 łyżki winiaku 3 łyżki soku z cytryny 1/3 łyżeczki cynamonu 4 goździki op. cukru waniliowego Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z cynamonem, alkoholem, goździkami i cukrem waniliowym. Następnie jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.…