Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pesto

Pesto Olgi

Przez żołądek do serca. Dziś podajemy przepis na klasyczne pesto z bazylii. Do jego wykonania będziesz potrzebować: bazylii, orzeszków piniowych, czosnku i oliwy z oliwek.   
 

Składniki:

  • 2 duże garście listków bazylii
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1/2 szkl oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 40 g parmezanu 
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Pesto z rukoli Oli

Gorąco polecamy sprawdzony przepisy na pyszne pesto z rukoli. Do jego wykonania będziesz potrzebować: rukoli, orzechów nerkowca, oliwy z oliwek oraz czosnku.  
 

Składniki:

  • 100 g rukoli
  • 80 g orzechów nerkowca
  • 90 ml oliwy 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/3  łyżeczki soli
  • ½  łyżeczki pieprzu 
  • 1 łyżeczka sera parmezan

Pesto z rukoli Kingii

Wypróbuj nasz przepis na aromatyczne pesto z rukoli pomysłu Kingi. Do jego wykonania będziesz potrzebować: rukoli, czosnku, oliwy z oliwek oraz orzechów. 
 

Składniki:

  • 125 g rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • mała garść orzechów włoskich
  • mała garść orzechów laskowych 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Pesto pomidorowe Ali

Tym razem polecamy przepis na pesto pomidorowe pomysłu Ali. Aby je wykonać będziesz potrzebować: suszonych pomidorów, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • 1 szkl suszonych pomidorów 
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szkl orzeszków piniowych 
  • 5 łyżek startego parmezanu
  • 1/3 szkl oliwy z oliwek 
  • ½ łyżeczki płatków chilli 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny 
  • kilka listków bazylii
  • sól 
  • pieprz 

Makaron z pesto Michała

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: makarony. Tym razem makaron z pesto Michała. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: makaronu, czosnku, bazylii i orzeszków piniowych. 
 

Składniki:

  • ½ op ulubionego makaronu 
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pęczki świeżej bazylii
  • 3 łyżki stołowe orzeszków piniowych
  • ½  szkl świeżo startego sera parmezan
  • ½  szkl oliwy z oliwek
  • sól 
  • pieprz