Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: paszteciki

Farsz z mięsa

Składniki: 300 g upieczonego mięsa 200 g cebuli 1 łyżka masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie mięso zemleć i dodać do niego podsmażoną cebulkę, żółtka, śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…

Farsz z mięsa do pasztecików

Składniki: 300 g upieczonego mięsa 300 g cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wywaru sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso i całość zemleć. Wbić jajko i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać…

Farsz z suszonych grzybów i wizygi do pasztecików

Składniki: 50 g suszonych borowików łyżka masła 1 cebula 2 jajka 200 g wizygi sól pieprz Sposób wykonania: Borowiki namoczyć w wodzie po czym je ugotować. Wizygę również ugotować w wodzie. W między czasie cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie grzyby odcedzić, posiekać i wrzucić do cebulki. Całość przesmażyć po czym dodać ugotowane…

Farsz z wątróbki z rumem do pasztecików

Składniki: 1 kg wątróbki cielęcej 50 g słoniny 1 cebula 8-10 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól 3 łyżki masła ¼ bułki francuskiej kieliszek madery łyżka rumu gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić na małe kawałki, który wrzucić do rondelka. Dodać pokrojoną słoninę cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Całość wymieszać i dusić…